måndag 8 december 2014

Smarriga saffranskorpor med choklad & apelsin

 
 
 
Jag bakade även saffranskorpor i lördags förmiddag!!
Hur smarriga som helst.
Alla i familjen gillad dem utom Junia.
Men men hon gillar ju inte lussebullar heller.

Saffransskorpor (65st)
100 g osaltat smör
Skalet rivet från en apelsin
1½ dl strösocker
1 stort ägg
1dl standard mjölk
1g saffran
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 g grovhackad  70% mörk choklad
Pensla med ägg & strö över pärlsocker

 Rör ihop det rumsvarma smöret med apelsinskalet & socker.
Tillsatt det rumsvarma ägget lite i taget under omrörning.
Tillsätt mjölken & rör om
Sedan tillsätts saffran, mjöl & bakpulver. Efter det rör ner chokladen.
Blanda in chokladen men arbeta inte degen för mycket.
Gör 5 st längder & lägg på bakplåtspapper på plåtar.
Pensla med ägg & strö på pärlsocker.
Grädda längderna gyllenbruna i ugnen vid 200oC i ca 18-20 min.
Skär längderna när de fortfarande är varma i sneda bitar.
Sänk värmen i ugnen till 150oC
Ställ bitarna på högkant & rosta dem i ugnen i några minuter.
Förvara skorporna torrt så håller de längre
 

 


Inga kommentarer: